Tallink ökade passagerarvolymerna andra kvartalet

Tallink ökade passagerarvolymerna andra kvartalet

Tallink Silja förändrar sin grafiska profil

Tallink Silja förändrar sin grafiska profil

Marknads- och försäljningsdirektören för AS Tallink Grupp, Peter Roose, säger i en kommentar att även om de grundläggande dragen hos båda varumärkena blir oförändrade så har det gemensamma utseendet ändrats för att få en mer modern och innovativ framtoning.

- Tallink Grupp är bland de snabbast växande företagen i regionen. Det var dags att ytterligare uttrycka detta faktum genom en förnyelse av varumärkena", säger Peter Roose.

Förändringen av de två varumärkena gäller enbart typsnitt, färg och användningsreglerna för varumärkena Tallink och Silja Line. De välkända vågsymbolerna för Tallink och sälen som symboliserat Silja Line i flera årtionden kommer att bevaras. Det finns inga planer för ytterligare förändringar av varumärkenas grafiska profil inom den närmaste framtiden.

Den förnyade grafiska företagsprofilen kommer att introduceras under maj och juni 2012.

Fartygen på linjerna Tallinn – Helsingfors, Stockholm – Tallinn, Stockholm – Riga och Kapellskär – Paldiski verkar under varumärket Tallink. Även bolagets egen hotellkedja Tallink Hotels verkar under detta varumärke. Varumärket Silja Line används på linjerna Stockholm – Helsingfors och Stockholm – Åbo. Båda varumärkena symboliserar dotterbolagen i Sverige och Finland, medan dotterbolaget i Lettland, samt huvudkontoret i Tallinn visualiseras med varumärket Tallink.

Tallinks varumärke skapades 1989 inom Hansatee, föregångaren till AS Tallink Grupp. Silja Lines varumärke skapades 1957. Silja Line förvärvades av AS Tallink Grupp 2006. Det har inte förekommit några större ändringar av varumärkena sedan de skapades. Förändringarna som nu genomförts gör det fortfarande lätt att känna igen de båda folkkära varumärkena.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Ats Joorits  
Vice VD  
Tallink Silja AB 
Mobil. 073-978 6017 
 
Luulea Lääne
Kommunikationsdirektör 
AS Tallink Grupp 
luulea.laane@tallink.ee 
 
Janis Pavuls 
Kommunikationschef 
Tallink Silja AB 
Mobil. 073-978 60 48
 
www.tallinksilja.se   
www.tallink.com