Estland

Bakom Estlands vackra natur, mysiga öar och långa ljusa sandstränder gömmer sig en spännande och intressant historia.

Det finns många bra skäl att resa till Estland. Ända sedan 1800-talet har kurorter som Pärnu lockat till sig hälso-törstande turister. Idag har spa-turism spridit sig till städer som Tallinn och Kuressaare. Upptäck livet i storstäderna eller njut av lata dagar på stranden.

Tallinn

Tallinn är en skattkista med överraskningar, historiska sevärdheter, skön shopping och häftigt nattliv. Utöver den fint bevarade Gamla stan hittar du mysiga caféer, krogar och vinkällare. Njut av spa-behandlingar, museer, gallerier, opera och musikaler till priser som får dig på gott humör.

Ösel

Om du älskar Gotland får du inte missa lilla grannön, Ösel. Även på denna ö hittar du historiska miljöer, sandstränder, klippor, intressant natur, hantverk, mysiga små caféer och krogar. Som extra krydda upplever du enkelhet, vänlighet och sköna spa-behandlingar.

Pärnu

Badorten Pärnu var ett svenskt resmål redan på 1930-talet och har på senare tid återupptäckts av svenska familjer på jakt efter en förmånlig semester med sol och härligt strandliv. Skäm bort dig med spa-lyx i Pärnu, även under vinterhalvåret.

Tartu

Tartu är intellektets stad i Estland. Det var kung Gustav II Adolf som grundade universitetet 1632. Tartu är en kultiverad, internationell stad. Gamla klassicistiska byggnader, grönskande parker, trivsamma små caféer och låga priser gör att du trivs.

Övriga Estland

Estland är ett fantastiskt land med vacker natur och gammal historia. Gamla stan i Tallin, vackra sandstränder, gamla herrgårdar, skog och mer än 1500 öar är bara några få anledningar till att besöka och bila runt i Estland.