Aktuell information


Tallink Silja trafikerar följande linjer →
Tallink Grupp tecknar långsiktigt charteravtal för fartyget Isabelle →
Tallink Grupp tecknar långsiktigt charteravtal för fartyget Star →
Inreserestriktioner kopplade till covid-19 har upphört 1.7.2022 →
Tallink Grupp inför ett bränsletillägg →
Skärpt ID-kontroll vid resor till Sverige till och med 30 juni 2023 →

 

Tallink Silja trafikerar följande linjer


 • SVERIGE - FINLAND

  Stockholm - Helsingfors (via Mariehamn)
  med Silja Symphony och Silja Serenade
  Kryssningar och reguljärresor dagligen.

  22.5.-3.9.2023:
  Stockholm - Åbo (via Mariehamn/Långnäs) med Baltic Princess
  23h kryssningar och reguljärresor dagligen.

  4.9.-31.12.2023:
  Kapellskär - Åbo (via Långnäs) med Baltic Princess 
  Reguljärresor från Kapellskär endast med fordon. Möjligt att resa från Åbo till Kapellskär med eller utan fordon. Ej möjligt att åka på kryssning från Kapellskär, 22h kryssningar möjliga endast från Åbo.

 • SVERIGE - ESTLAND

  Stockholm - Tallinn (via Mariehamn) med Baltic Queen
  Kryssningar och reguljärresor varannan dag med Baltic Queen.

  Kapellskär - Paldiski (EST) med Sailor och Regal Star
  Endast reguljärresor med fordon, ej kryssningar.

 • FINLAND - ESTLAND

  Helsingfors - Tallinn
  med MyStar och Megastar 


För frågor vänligen kontakta oss på:
https://se.tallink.com/kontakta-oss


Publicerad: 31.03.2020, uppdaterad 25.05.2023

 

Tallink Grupp tecknar långsiktigt charteravtal för fartyget Isabelle


Tallink Grupp tecknade i slutet av förra veckan avtal med det kanadensiska företaget Bridgemans Floatel LP/Bridgemans Services Group LP om en flerårig charter av företagets fartyg Isabelle, inkluderande en köpoption. Avtalet gäller en bareboat-charter, vilket innebär att fartyget kommer att hyras ut utan besättning från Tallink Grupp.

Det lettiskflaggade fartyget Isabelle, som innan covid-19-pandemin trafikerade rutten Stockholm-Riga och sedan april 2022 huserar ukrainska flyktingar i Tallinn som en del av ett charteravtal med den estniska regeringen, kommer att chartras till Bridgemans från den 1 juli 2023.

"Vi är glada över att slutit detta avtal för vårt fartyg Isabelle, det är ett avtal som utan tvekan kommer ha en positiv inverkan på vårt företag. Tallink Grupp har genom åren genomfört många charteravtal där våra fartyg bland annat tillhandahållit tillfälligt boende eller transporter i Marocko, Kanada och Australien, för att nämna några. Under de senaste åren med reserestriktioner och ekonomisk osäkerhet har charteravtalen utgjort en bra alternativ intäktskälla som givit en viktig buffert för företaget. Det har blivit tydligt att charteravtal kommer att fortsätta vara en del av vår affärsmodell även framöver”, säger Tallink Grupps VD Paavo Nõgene i en kommentar.

Tallink Grupps pågående charteravtal med den estniska regeringen för Isabelle löper ut i juni 2023. För närvarande bor cirka 900 ukrainska flyktingar ombord på fartyget och de estniska myndigheterna har alternativa boenden på plats för dessa efter att avtalet löper ut. Isabelle förväntas stanna i Tallinn för renovering innan hon åker till Kanada senare i år.

Publicerad: 11.04.2023

 

Tallink Grupp tecknar långsiktigt charteravtal för fartyget Star


Tallink Grupp har idag tecknat ett avtal med Irish Continental Group plc. om en långtidscharter av företagets shuttle-fartyg Star. Fartyget kommer att hyras ut i 20 månader med möjlighet till förlängning med 2+2 år, inklusive en köpoption. Avtalet gäller en bareboat-charter, vilket innebär att fartyget kommer att hyras ut utan besättning från Tallink Grupp.

Det estniskflaggade shuttle-fartyget Star, som sjösattes på linjen Tallinn-Helsingfors år 2007 och har trafikerat rutten sedan dess, förändrade spelplanen på rutten mellan Estland och Finland och var en pionjär för denna typ av fartyg på Östersjön. I mer än ett decennium har hon trafikerat på rutten tillsammans med företagets efterföljande shuttle-fartyg Superstar, Megastar och MyStar. Ända sedan företagets nyaste tillskott MyStar levererades i december förra året, har Star tillhandahållit en ”shuttle light”-produkt mellan Tallinn och Helsingfors, med färre dagliga avgångar och något minskad service ombord.

Star är chartrad till Irish Continental Group plc. från 5 maj 2023 och förväntas börja tillhandahålla transporter mellan Irland och Storbritannien.

"Vi har letat efter alternativ verksamhet för vårt fartyg Star under en tid nu, och än mer fokuserat när ankomsten av vår nya shuttle-fartyg MyStar närmade sig förra året. Det har funnits ett stort intresse för genom åren och jag är glad att vi har säkrat ett bra avtal för henne nu med Irish Continental Group plc. Den här typen av alternativ verksamhet för våra fartyg har varit och fortsätter att vara en bra lösning som stärker såväl vårt företag som intäkterna efter en lång krisperiod”, säger Tallink Grupps VD Paavo Nõgene.

Den sista avgången för Star mellan Helsingfors och Tallinn kommer att ske kvällen den 1 maj 2023. Samtliga inbokade kunder kommer att kontaktas. 

Publicerad: 06.04.2023

 

Samtliga inreserestriktioner kopplade till covid-19 har upphört på våra destinationer


Från och med 1 juli 2022 har samtliga inreserestriktioner kopplade till covid-19 upphört på våra destinationer. Det innebär att det tidigare kravet på att visa upp vaccinationsintyg, intyg om tillfrisknande eller negativt testintyg tagits bort.

Publicerad: 01.07.2022

 

Tallink Grupp inför ett bränsletillägg på grund av kraftigt höjda bränslepriser

Från och med den 14 mars 2022 infördes ett bränsletillägg på biljetter för resor med Tallink Grupp på linjerna Stockholm-Helsingfors, Stockholm-Åbo, Stockholm-Tallinn och Helsingfors-Tallinn.

Tillägget tas inte ut på biljetter för barn mellan 0–5 år. Bolagets beslut att införa bränsletillägget kommer inte heller att påverka biljetter köpta före den 14 mars 2022, så länge inga ändringar görs i den ursprungliga bokningen efter detta datum.

- Bränslepriserna har stigit rejält på mycket kort tid. Den nuvarande situationen ger oss tyvärr inget annat val än att införa ett tillfälligt bränsletillägg. Vi har lagt tilläggsavgiften på lägsta möjliga nivå för att säkerställa att vi kan fortsätta vår verksamhet men samtidigt göra allt vi kan för att våra passagerare inte ska drabbas alltför hårt. Vi är medvetna om att många drabbas av generella prisökningar på flera områden just nu. Vi kommer givetvis att följa utvecklingen noga, och om behovet av detta bränsletillägg förändras kommer vi att fatta nya beslut, säger Tallink Grupps vd Paavo Nõgene i en kommentar till bolagets beslut.


För frågor vänligen kontakta oss på:
https://se.tallink.com/kontakta-oss


Publicerad: 10.03.2022, uppdaterad 14.06.2022

 

Skärpt ID-kontroll vid resor till Sverige till och med 30 juni 2023

Den svenska regeringen har beslutat att förlänga skärpta ID-kontroller vid resor till Sverige till och med 30 juni 2023 för alla resenärer över 18 år. Detta för att såväl säkerställa korrekta personuppgifter på de som reser till Sverige som underlätta mottagandet av människor på flykt.

Redan idag är det obligatoriskt att bära med sig och kunna uppvisa giltig resehandling på begäran när du reser med oss, och nu finns även en skärpt ID-kontroll vid ombordstigning vid resor till Sverige. Kom alltid ihåg att ta med giltig resehandling på din resa.

Läs mer via länkarna nedan:

Obligatorisk identitetskontroll vid resa med passagerarfartyg →

Information om giltiga resehandlingar →


För frågor vänligen kontakta oss på:
https://se.tallink.com/kontakta-oss


Publicerad: 25.03.2022, uppdaterad 03.01.2023