Finland

Kryssa till Finland med Silja Line. Ett land med fascinerande kontraster. På andra sidan Östersjön får du uppleva ljusa sommarnätter och snöiga vintrar. 

Nästan som hemma men lite annorlunda! I Finland finns mycket roligt att se och göra. Här håller man fanan högt när det gäller kultur, festivaler och storhelger. Och vem har inte hört talas om de tusen sjöarnas land, som i själva verket är fler än hundra åttiotusen.

Helsingfors

Härliga, häftiga Helsingfors! Den vita staden vid havet visar upp fin arkitektur och design. Speciellt 2012 då Helsingfors tar plats som världens designhuvudstad. Här finns både coolt klubbliv, svenskspråkig kultur och teater. Ett litet tips: plocka med dig Helsinki Design District-kartan ombord.

Åbo

Åbos gator, torg och byggnader vittnar om livet från medeltid till nutid. Promenera längs Aura å och du kommer att upptäcka detta. Äventyrsbadet på Sokos Hotel Caribia, sommarvattenparken JukuPark och Muminvärlden i närbelägna Nådendal står högt på önskelistan bland barn.

Åland

Ålands skärgårdslandskap erbjuder avkoppling i stuga eller på hotell. Här finns vackert slingrande vägar att cykla på, överraskande smultronställen av olika slag, krogar med genuina smaker och Mariehamns mysiga stadsmiljö. Kulturella och historiska sevärdheter, hantverk, fiske och golf sätter pricken över i.

Övriga Finland

Finlands landskap bjuder på en fantastisk variation av skog och vatten. Naturen är vacker och lättillgänglig från olika städer. Men varje finsk region har en egen utpräglad karaktär, från Lapplands vildmarker till östra Finlands sjösystem och skärgårdarna i sydväst.